Gerendaház építés Vas megyében

"Vagy gerendaház, vagy semmi!"

Az osztrák-magyar határon, egy 13. századra visszanyúló történetű faluban épült a legújabb Beregszászi Gerendaház. Az építtető házaspár már megismerkedésük előtt is mint gerendaházat képzelték el jövendő otthonukat. Olvassa el a Gerendaház Magazinban megjelent cikket a történet megismeréséhez!

Ritka egybeesés, hogy egy férj és feleség már megismerkedésük előtt gerendaházról álmodozzanak, abban elképzelve leendő otthonukat. Pedig történetünkben ez történt. Halljuk hát’ a részleteket maguktól az érintettektől.

„- Mióta az eszemet tudom, gerendaházat szerettem volna – meséli sztorijukat a feleség, Barbara. – Mikor összeismerkedtünk a férjemmel, nagy meglepetésünkre kiderült, ő is szerelmese a gerendaházaknak.”

„- Természetes, szép, barátságos, minden e mellett szólt – veszi át a szót Tamás. Úgy gondolkodtunk, ha építkezünk, hogy vagy gerendaház, vagy semmi. Éveken keresztül nézelődtünk mindenfelé, még családokhoz is bekopogtunk. A Beregszászi házakról mindenki csak jót mondott.

„- Mivel a bátyám Debrecenben lakik, akárhányszor meglátogattuk, az utunk Újfehértó irányába, a Beregszászi Trade székhelye felé is elkanyarodott – folytatja történetüket Barbara. – Ez nem egyszer-kétszer történt meg, hanem valahányszor, amikor csak arra jártunk. A referencia házak lakói közül mindenki csak jó szívvel ajánlotta a Beregszászi-házakat. Mivel a szimpátia adott volt, ráadásul olyan kedvező árajánlatot kaptunk (ezt végig tartották is), amiben az utolsó szögig minden benne volt, meg is kötöttük a szerződést.”

Tamás megrajzolta, mit szeretnének, majd Beregszászi Pál, a cég ügyvezetője is mondott egy-két ötletet, mivel lehetne jobbá, élhetőbbé tenni az otthont. Úgy gondolkodtak, a két tervezett gyermeknek két gyerekszoba legyen, és egy pici háló saját maguknak, valamint egy légtérben a nappali, az étkező és a konyha. Faluról lévén szó, a pince elmaradhatatlan „tartozéka” lett a gerendaháznak. Az erdélyi ácsok hat hét alatt szerkezetkészre építették a házat, a belső munkákat pedig már a házigazdák végezték, szervezték.

Tavaly év végén költözött az ifjú család, így a telet már gerendaházukban töltötték. Egyetlen JOTUL F3-as öntöttvas kályhával könnyen ki tudták fűteni a házat, nem hűltek ki a falak, a korábban rásegítésnek tervezett légfűtéses rendszer megvalósításával már nem is kellett foglalkozniuk. A ház közepére került a kályhát, mögötte kis téglafallal, ami amellett, hogy szép látvány, hőtároló funkciója is van. A vártnál jobban beváltotta a hozzá fűzött reményeket. A kályhának és a melegének is köszönhető, hogy a nappali lett az egyik kedvenc zuga a családnak.

Beregszászi Pali és kollégái előtt le a kalappal, maximálisan teljesítettek a tervezés és a kivitelezés során is. Ennél jobb otthont nem is álmodhattunk volna. Minden a mi ízlésünk szerint való. Akárki bejön a házunkba, azonnal otthon érzi magát.
Tamás és Barbaraépíttetők

Így látta a kivitelező:

Újfehértói telephelyünkhöz képest ennél messzebb az országban aligha építkezhettünk volna, hiszen Tamás szülőfalujában, az osztrák határ menti Náraiban vásároltak telket megrendelőink. Először tartottunk is tőle, hogyan tudunk az építkezés közben folyamatosan egyeztetni, de örömünkre ment minden gördülékenyen, nagyon együttműködőek voltak megbízóink. Egy jól átgondolt tervvel jöttek, így szépen megépíthető volt egy szinten a háromszobás, nappalis, konyhás szimpatikus otthon. Jó volt velük együtt dolgozni.

A házat kivitelezte:

  • Beregszászi Trade Kft.
  • 4244 Újfehértó, Ady Endre út 34.
  • Tel.: 42/290-359
  • Mobil: 30/943-8319
  • E-mail: info KUKAC gerendahaz.hu
  • www.gerendahaz.hu

MŰSZAKI CÍMKE

Szerkezet:9 cm-es erdélyi gerendákból épült, 14 cm-es vázszerkezet, közte 14 cm-es cellulóz szigeteléssel

Nettó alapterület: 90 m²

Párazárás: Dörken párazáró és párafékező fólia

Szigetelés: cellulóz hőszigetelés

Teljes falvastagság: 29 cm

A szerkezet hőátbocsátási tényezője: u = 0,23 W/m²K

A cikk a Gerendaház Magazinban jelent meg. Írta: Mátyás Berta, Fotó: Beregszászi János

Gerendaház – Nagykép galéria

Gerendaház Vas megyében

Gerendaház Vas megyében

Gerendaház építés Vas megyében

Gerendaház Vas megyében

Gerendaház építés Vas megyében

Gerendaház Vas megyében

Gerendaház Vas megyében

Gerendaház Vas megyében

Gerendaház építés Vas megyében

Gerendaház Vas megyében

Gerendaház Vas megyében

Gerendaház Vas megyében

Gerendaház Vas megyében

Gerendaház Vas megyében

Gerendaház Vas megyében

Gerendaház Vas megyében

Gerendaház Magazin cikk. 1

Gerendaház Magazin cikk. 1

Gerendaház Magazin cikk. 2.

Gerendaház Magazin cikk. 2.

Posted in: