ÖkoCity – Zöld otthonok, zöld város!

2018. december 31. után középület, majd 2020. december 31. után bármilyen épület – így lakás is – csak közel nulla energiaigénnyel épülhet! ÖkoCity beszámoló a Construmáról.

2014. április 2 és 6 között a CONSTRUMA szakkiállításon belül ott volt Öko City és a Beregszászi Gerendaházak is! A kiállításon több mint 80 előadás, konzultációs lehetőségek és tanácsadás, tovább egy közel nulla rezsiköltségű mintaépület várta az érdeklődőket.

Közel nulla energiafogyasztású házak

A Nemzeti Épületenergetikai Stratégia kiegészítéseként született egy rendelettervezet, amely kimondja, hogy 2018. december 31. után középület, majd 2020. december 31. után bármilyen épület – így lakás is – csak közel nulla energiaigénnyel épülhet. Így aki korábban kapta az építési engedélyt, de – a két kategóriának megfelelően – 2018. december 31-éig, illetve 2020. december 31-éig nem kezdi meg a kivitelezést, annak már igazodnia kell ehhez a feltételhez , így adott esetben át kell terveztetnie a házat.

És még egy fontos információ: a 0%-os energiaigényű épületek energiafelhasználásának 25%-át megújuló forrásból kell fedezni!

ÖkoCity

ÖkoCity

A Construmán kiállított házban láthatók voltak azok az anyagok és technológiák, amelyek csaknem nullára csökkentik az energiafelhasználást. Természetesen kiemelt jelentőséget kapnak a környezetbarát anyagok, így a fa építés is. Az épületben lévő standokon a gyártók szakértői – többek között a Beregszászi Gerendaházak  – válaszolt az érdeklődőknek.

Gazdaságos felújítás

Az e-epites.hu-n A gazdaságos felújítás címmel letölthető a kutatási eredmények és a legjobb műszaki megoldások összefoglalója – és ebbe annak is érdemes beleolvasni, aki még nem tervezi ingatlanja korszerűsítését, hiszen a BM kiadványában a jelenlegi épületek jellemzőiről is olvashatunk, tehát felmérhetjük, hogy saját ingatlanunk hol helyezkedik el, különböző szempontok szerint, az energiahatékonysági skálán, illetve apró, hétköznapi változtatásokkal hogyan tehetünk mégis a javulásért. Klikkeljen a képre vagy látogasson el a cikk eredeti oldalára: http://www.e-epites.hu/3430

Gazdaságos felújítás

Gazdaságos felújítás

Praktikus-e például a fűtőtestek bekötése a lakásunkban, és ha igen, akkor egy hőtükör alkalmazásával segíthetjük-e, hogy a fűtőtest minket melengessen és ne a falainkat? Vagy a tetőtér aktuális állapota megfelel-e arra, hogy később lakóteret alakítsunk ki benne? Olvashatunk a hőszigetelésekről, a fűtési rendszerekről, a szellőzésről és a nyílászárókról, konkrét kivitelezési ajánlásokkal és költségbecslésekkel, hogy ha akarjuk, már ma elkezdhessük tervezni az átalakításokat. Hogy egyszeri korszerűsítést, vagy fokozatos, többlépcsős felesztést érdemes végeznünk? – ehhez is kapunk támpontokat, és végigvezet a tanulmány a megvalósítás egyes fázisain is, a felméréstől az engedélyeztetésen keresztül a szerződésig, kivitelezésig.

Felhívja a figyelmünket néhány dologra, amire a kivitelezés során ügyelni kell, ha nem akarunk balekok lenni – és ennek lássuk be, manapság van realitása: tippet ad például az árajánlatok kérésének módjára is! Szó van benne a közeljövőben hatályba lépő jogszabályi változásokról is, és arról, hogy ezeknek a fényében miért és főleg mikor érdemes a korszerűsítésbe belefogni.

ÖkoCity pecsét

ÖkoCity pecsét

ÖkoCity

A kiállítás szervezői megalkották az Öko City pecsétet, a környezettudatosság és a fenntarthatóság jelképeként. Az Öko City kiállítóit jutalmazták ezzel a pecséttel, hogy a vásárlók lássák, ezek a termékek már ezt az irányt képviselik.

A statisztikai adatok azt mutatják, hogy a hazai építési piac régóta tartó zsugorodása megállt. A növekvő építési igények kielégítésénél jelentős versenyelőnnyel indulnak azok a vállalkozások, amelyek a környezettudatosságot már most is széles körben érvényesítik.

 

Physically in the library obviously doesnt make your webbased research buy essays online for college us as.