Lakva nyaralni

  1. Gerendaház Magazin cikk

Erdő szélén, falu végén, tyúklopó rókák szomszédságában éli mindennapjait Judit és Szabolcs négy gyermekükkel. Létezhet, hogy négy hónap alatt felépült gerendaházuk? Történetükből megtudhatjuk, hogy igen, méghozzá napra pontosan.

„Sokat kijártunk a telekre, ücsörögtünk, figyeltük a Nap járását, a szelet, a talaj lejtését, gondolkodtunk, hova kerüljön a ház, hol legyen a bejárat. Igyekeztünk az érzéseink alapján dönteni. Már a kezdetekkor eldöntöttük, könnyedén fogjuk venni, miközben nem kötünk kompromisszumokat. Inkább kisebbet építünk, de az olyan legyen, amilyet megálmodtunk.”

Az első kapavágástól a beköltözésig pontosan négy hónap telt el. Augusztus 9-én érkezett a markoló, és december 9-én már költözhetett is a nagycsalád. Pedig eleinte mindenki csak nevetett rajtuk. Aztán amikor röpke néhány hónap múltán beköltöztek a nem kicsi méretű gerendaházukba, Judit szavaival élve lettek nagy csodálkozások.

Lakva nyaralni

Olvassa el a Gerendaház Magazinban megjelent cikket teljes terjedelmében itt:

További fotók

Egy komplett fotósorozat tekinthető meg a pilisborosjenői gerendaházról ezen az oldalon. A fotókat Beregszászi János készítette, és gyönyörűen lehet látni különböző évszakokban a gerendaház külcsínét, és hogy a bent lakók mennyire élvezik a benti atmoszférát!

Gerendaház 4 hónap alatt

 

 

 

Chapter two, http://www.essaynara.com understanding and using the library