Lakásvásár volt a héten…

 1. Kárpáti József a MAKÉSZ Elnöke és kollégánk, Tardi Róbert
 2. Az Álomépítők standja a 18. Lakásvásáron
 3. A Beregszászi Gerendaház munkatársa, Tardi Róbert segít egy érdeklődőnek
 4. Álomépítők, ha összefognak
 5. Lakásvásár pillanatkép

A Beregszászi Gerendaház is megjelent a  18. Fundamenta Lakásvásáron 2011. március 4-6. között. Cégünk az Álomépítők standján találkozott az érdeklődőkkel.

A SYMA Rendezvényközpontban az új és használt lakások kínálatának bemutatása mellett volt “Zöld Sziget”, ahol a környezettudatos, energiahatékony építési módokkal ismerkedhetnek meg a látogatók.

Jogi szakértők álltak rendelkezésre a lakásvásárlással kapcsolatos kérdésekben, a pénzügyi szakemberek pedig a legkedvezőbb hitellehetőségek megtalálásában segítettek. A Syma Rendezvényközpotban azonban nemcsak a legújabb lakástrendek hódítottak – a hét végén az X-faktor sztártestvérpárjával, Vastag Csabával és Tamással is találkozhatnak az érdeklődők.

Otthonteremtési program

Nagy érdeklődésre tartott számot a Lakásvásár megnyitója, ahol  Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter bejelentette: a kabinet néhány hónapon belül kidolgoz egy új otthonteremtési programot.

A gazdaságpolitika sikerének egyik fontos eleme lakásépítés és az ingatlanpiac, ezért a “befagyott” szektor felélesztéséhez új programot fognak kidolgozni még ebben a félévben – mondta el Matolcsy György. “2000 körül volt egy varázseszközünk, ez a jelzálog hitel, amelyhez kamattámogatást adott az állam. Ma ilyen egyetlen varázseszközünk nincs. A kormánynak a fordulathoz ezen a területen egyszerre kell tíz-tizenkét eszközt használnia” – mondta miniszter. Matolcsy György ezek közül röviden ismertetett néhányat.

 • Helyre kell állítani a gazdaságpolitika hitelességét (Széll Kálmán terv), dinamizálni kell a beruházásokat (Új Széchenyi terv), egykulcsos, 16%-os jövedelemadót kell bevezetni (így több pénz marad az emberek zsebében) a lakásszektor felélénkítésére.
 • A jelzáloghiteleseket a forint és az euró alapú hitelek felé kell terelni.
 • Zöld otthonteremtési programra van szükség a környezettudatos, energiahatékony és minőségi lakásépítés ösztönzésére.
 • A már meglévő lakáspiacon az energiatakarékos felújítást kell támogatni.
 • Nagyobb hangsúlyt kell fektetni az öngondoskodásra.
 • Ösztönözni kell a bér- és a szolgálati lakásépítést.

Az a terv, hogy évi 40 ezer új otthon épüljön, ebből 30 ezer szociális bérlakás és 10 ezer szolgálati lakás. A jövő elkezdődött, s a következő hetekben a kormány a tanácsadó testület elemzése alapján döntéseket hoz, és ebben a félévben kidolgozza az új otthonteremtési programot – mondta a miniszter. Csak remélni tudjuk, hogy valóban segíteni fognak a fenti intézkedések az ingatlanpiacon.

Képek a 18. Lakásvásárról

Kárpáti József a MAKÉSZ Elnöke és kollégánk, Tardi Róbert

Kárpáti József a MAKÉSZ Elnöke és kollégánk, Tardi Róbert

Lakásvásár pillanatkép

Lakásvásár pillanatkép

Álomépítők, ha összefognak

Álomépítők, ha összefognak

A Beregszászi Gerendaház munkatársa, Tardi Róbert segít egy érdeklődőnek

A Beregszászi Gerendaház munkatársa, Tardi Róbert segít egy érdeklődőnek

Az Álomépítők standja a 18. Lakásvásáron

Az Álomépítők standja a 18. Lakásvásáron

However, in practice, these differences are not always so clear paper-writer.org

2 Comments