Gerendaház Pilisszentkereszten

  1. Gerendaház Pilisszentkereszt 6
  2. Gerendaház Pilisszentkereszt 1
  3. Gerendaház Pilisszentkereszt 2
  4. Gerendaház Pilisszentkereszt 3
  5. Gerendaház Pilisszentkereszt 4
  6. Gerendaház Pilisszentkereszt 5

Pilisszentkereszt északi részén, a Pilis hegység lábánál, varázslatos kilátású gerendaház kezd kinőni a hegyből.

Nem véletlenül esett a tulajdonosok választása erre a telekre, hiszen mindketten nagyon szeretnek túrázni, kirándulni és már évek óta arról álmodoznak, hogy kiköltöznek a vidékre római parti panellakásukból.

Panelból a Pilisbe

Erre az ingatlanra egy dobogókői kirándulásuk alkalmával találtak rá, még négy évvel ezelőtt. Első látásra szerelem volt. A telek végében patak csordogál, balra Dobogókő energiát sugárzó hegycsúcsa, szemben a Pilis csodálatos hegyvonulata, jobbra Budapest fényei ragyognak, varázslatos madárcsiviteléssel kiegészítve.

A lejtős telek mindig különleges feladat egy építésznek. Ennek köszönhető, hogy az első terv tér- és tömegalakítása olyannyira nem sikerült, hogy mikor cégünket felkérték a kivitelezésre, nemet kellett mondanunk. Cégünk csak akkor vállalja el a kivitelezést, ha biztosak vagyunk benne, hogy az a végeredményt tekintve az épület minden tekintetben kiszolgálja az építtető igényeit. Különös figyelmet szentelünk a minőségnek, az esztétikumnak és a használhatóságnak. Megismervén az építtetőket, időközben jó barátságba kerülvén velük, azt javasoltuk, hogy terveztessék át az épületet.

Rövid tanakodás után a megrendelők is belátták, hogy a tervek nem megfelelőek és egy új – gerendaházak tervezésében nagy tapasztalattal rendelkező – építészt fogadtak, aki nagyszerűen kiaknázta a telek különleges adottságait egy egyszerűbb, átláthatóbb téralakítású és jó térkapcsolatú épületet tervezett a telekre.

A gerendaház felépítése

Az épület egy utcával párhuzamos főtömeg és egy kisebb, arra merőleges kubus alkotja. Az épület főbejárata az utcafronti oldalon, a délnyugati homlokzaton található, fa oszlopokkal alátámasztott előtetővel. Az épület főtömegének tengelyében lévő előszoba az egyterűen kialakított lakótérbe vezet. Onnan balra egy délnyugati tájolású hálószoba nyílik. Jobbra a homlokzati falhoz csatlakozó kamra után a nyitott fedélszékkel kialakított étkező-konyha és nappali található. Az „L” alak talpában két további, udvari tájolású hálószoba lesz kialakítva.

Az utcai és az udvari hálószobákat a kiszolgáló helyiségek, fürdőszobák, gardrób választják el. Az utcai hálónak saját fürdőszobája és gardróbja van. A lakótérből a nappali délkeleti homlokzata előtt kialakított fedett fateraszra lehet kijutni. Az alsó szinten teljes alápincézés készült, a terepadottságokat követve az „L” talpa alatti részen nyitott árkádot alakítottak ki. A pinceszinten a lakóépület kiszolgáló helyiségei találhatók, gépészet, pince, nyári-konyha, tároló funkciókkal.

 

Az épülő gerendaház fotói

Gerendaház Pilisszentkereszt 6

Gerendaház Pilisszentkereszt 5

Gerendaház Pilisszentkereszt 4

Gerendaház Pilisszentkereszt 3

Gerendaház Pilisszentkereszt 2

Gerendaház Pilisszentkereszt 1

 

Buildings, books, magazines, and other physical http://www.writepaper4me.com materials, versus computers.