Erdei iskola egy gerendaházban

  1. Gerendaház Napkoron 1
  2. Gerendaház Napkoron 2
  3. Gerendaház Napkoron 3
  4. Gerendaház Napkoron 4
  5. Gerendaház Napkoron 5
  6. Gerendaház Napkoron 6
  7. Gerendaház Napkoron 7
  8. Gerendaház Napkoron 8
  9. Gerendaház Napkoron 9

Erdélyi mestereink kétszintes, hőszigetelt gerendaházat építettek fel Harangodon a Napkori Erdőgazdák megbízásából.

Az ide látogató diákok őshonos magyar állatfajtákkal ismerkedhetnek, végigjárhatják a több kilométeres Őzike és Pagony tanösvényt, vagy megtapasztalhatják a kemencében sütött kenyér ízét.

Fenntarthatóság és környezetvédelem

Idézet az erdei iskola honlapjáról:

Erdei iskolánkat úgy terveztük, építettük meg és üzemeltetjük, hogy az megfeleljen az ökológiai és építészetbiológiai elvárásoknak. Az iskola épülete kétszintes hőszigetelt fa épület. Mind az épület, mind a belső berendezési tárgyak fenyőfából készültek.

A téli időszakban a fűtést és a használati melegvizet egy 1600 literes puffer tartály segítségével, fatüzelésű kazán biztosítja központi fűtési rendszeren keresztül. A tűzifa telepített erdőből származó akácfa. Tavasztól őszig a használati melegvíz igény kielégítését napkollektoros rendszer segítségével oldjuk meg, melyet integráltunk a már meglévő épületgépészeti rendszerbe.

Fontos szempont az energiatakarékosság, ezért a legtöbb helyiségben energiatakarékos kompakt fénycsöveket használunk mesterséges fényforrásként. Az épület természetes fénnyel való ellátásáról a nagyméretű ablakok, terasz és erkély ajtók, valamint a tetőablakok gondoskodnak. Valamennyi nyílászáró fából készült és duplafalú hőszigetelt üvegezésű. A víztakarékosságról takarékos csaptelepek és zuhanyzófülkék gondoskodnak.

Hulladékkezelési stratégiánk elsősorban a megelőzésre épít. A programok megvalósítása során arra törekszünk, hogy lehetőleg ne keletkezzen felesleges anyag (hulladék). A keletkező újra nem felhasználható papírhulladékot a kazánunkban semmisítjük meg. Az étkezések gondos megszervezésével és a menü összeállításával arra törekszünk, hogy a lehető legkevesebb konyhai hulladék keletkezzen. A keletkező minimális konyhai hulladékot elszállítják a törvényi előírásoknak megfelelően. A fel nem használható kommunális hulladékot (heti 1-2 normál méretű kuka) a nyíregyházi korszerű hulladéklerakó telepre szállítják. A keletkező szennyvizet az előírásoknak megfelelően elszállíttatjuk a teljesen zárt földalatti szennyvíztároló tartályunkból heti rendszerességgel. A háziállat-bemutató működése során keletkező trágyát az előírásoknak megfelelően zárt tárolóban tároljuk és elszállíttatjuk. A keletkező növényi eredetű hulladékot komposztáljuk. A működés során keletkező egyéb veszélyes hulladékok megfelelő elhelyezéséről gondoskodunk.

A szakmai programok lebonyolításánál igyekszünk a lehető legkevésbé anyagigényes feladatokat előnyben részesíteni, illetve azokat a feladatokat, amelyek a természetben megtalálható anyagokból dolgoznak. Az ellátásnál az egészséges, tápláló és lehetőleg a környékről származó, természetes, organikus élelmiszereket részesítjük előnyben. Az étlapon helyet kapnak a népies ételek is.

Az egész erdei iskola programot a fenntarthatóság jegyében szervezzük és bonyolítjuk le. A résztvevő gyerekeket egészséges életmódra és környezettudatos viselkedésre és szemléletre igyekszünk nevelni.

Gerendaház fotók

Gerendaház Napkoron 1

Gerendaház Napkoron 2

Gerendaház Napkoron 3

Gerendaház Napkoron 4

Gerendaház Napkoron 5

Gerendaház Napkoron 6

Gerendaház Napkoron 7

Gerendaház Napkoron 8

Gerendaház Napkoron 9

Anything that is available on the internet at computers in your library has college essay services the.