Blower door teszt

  1. blower-door

Az úgynevezett Blower Door próbát annak megállapítására használják, mennyire légzáró egy lakás, épület, illetve hogy lokalizálni tudják a potenciális légszivárgások helyét.

A Blower Door szerkezete egy ventillátorból és egy légnyomásmérőből áll. A ventillátorral enyhe légnyomás növekedést vagy csökkenést tudunk létrehozni. Adott épület légzárósága annál jobb, minél kevesebb levegőt kell megmozgatnia a ventillátornak a kívánt légnyomás értékének fenntartásához.

Passzív házak és gerendaházak esetében gyakran használják a Blower Door tesztet annak megállapítására, hogy mennyire jók az illesztések, mennyi levegő távozik a lezárt épületből óránként. Ez elsősorban a kivitelezésen múlik, vagyis hogy mennyire pontos a tömítés a különböző csatlakozásoknál és réseknél. A mérési eredményekkel a kivitelezők bizonyítani tudják az elvégzett munka minőségét, ami nem csak akkor válik fontossá, amikor átvesszük az új házat, hanem akkor is, amikor el szeretnénk adni.

Ajándék Blower Door teszt

2010. augusztus elsejétől a Beregszászi Trade Kft. minden általa épített gerendaház mellé ajándék Blower Door tesztet és hőkamerás felvételeket készít. Cégünk úgy véli, mindkét félnek megnyugtató lesz látni a megépült Beregszászi Gerendaház légzárási mutatóit.

blower-door


People both in and out of school have access to the internet through internet essay writing service with https://www.pro-essay-writer.com