Álomépítők

 1. Álomépítők
 2. Álomépítők logó

A Beregszászi Trade Kft. is részt vesz a Viasat3 új sorozatában bemutatott, reményvesztett családok újrakezdését segítő házépítésben!

Az ÁLOMÉPÍTŐK című műsorban bemutatott családoknak vagy az árvíz tette lakhatatlanná otthonukat, vagy gyermekük betegségének kezelése emésztette fel tartalékaikat, de akad olyan is, aki csalók áldozatává vált, így vesztette el házát, és került kilátástalan helyzetbe gyermekeivel együtt.

Álomépítők

Az Álomépítők profi csapata megmutatja a nézőknek, hogy ha egy közösség tagjai összefognak a bajban, akkor egész családok sorsát változtathatják meg, visszaadva a lehetőséget és a reményt egy békés, boldog élethez. A Beregszászi Trade Kft. és a többi közreműködő cég szakemberei azon dolgoznak, hogy olyan otthont teremtsenek a műsorban szereplők számára, amely praktikus, mégis egyedi, megfelel az adott család igényeinek és saját egyéniségüket is tükrözi. A nézők amellett, hogy valós, megható történeteknek lehetnek tanúi, hasznos tippeket kapnak házépítéshez, és különböző trükköket leshetnek el a belső terek kialakításához.

Kísérjék figyelemmel, hogyan tud a , a , a helyi önkormányzatok, a közösség és a többi segíteni akaró cég méltó otthont teremteni ezeknek a nehéz sorsú családoknak! szeptember 24-től!

Álomépítők video

 

Find in the library versus research https://college-homework-help.org you find on the internet, there are many.

43 Comments

 1. Üdvözletem a Tisztelt Team-nek.
  Kérdésem,csupán érdeklődés jellegű…
  11éve élünk lányommal, /aki mára már 21éves/ albérletben…
  Nos,azt szeretném tudni,hogy “mi” is beletartozunk-e a segítő kategórájukba/programjukba vagy sem.Ha ez utóbbi,hova lehetne fordulni eme kilátástalan helyzetből,mely sajnos,egyre nehezebb és emésztőbb?…
  Kérem,a Banki kölcsönök ajánlását mellőzzék,mint,ahogy azt is,hogy menjek férjhez. /túl sokszor kaptam ezeket már a fejemhez/
  A Bankok nem adnak,a többi magáért beszél…
  Válaszukat előre is hálásan köszönöm.

  Tisztelettel : 1elkeseredett Nő

 2. Kedves Julianna!
  Köszönjük szépen a hozzászólását és azt kell hogy mondjuk, teljes mértékben átérezzük helyzetét! A mi szűkebb környezetünkben is sok hasonló család él nehéz körülmények között. Bármennyire is szeretnénk azonban, a programba való bekerülésben sajnos nem tudunk segíteni. A bejutás a műsorba ugyanis egy pályázati eljárás során zajlott. Az Elbíráló Bizottság 10 családot választott ki a sok-sok hányatott sorsú jelentkező közül, végül ők kerültek be a Viasat3 műsorába. Őszintén reméljük, hogy az Ön és lánya sorsa e műsor nélkül is rendeződik, és mihamarabb lehetőségük lesz békés, boldog életet élni!

 3. Tisztelt TEAM!

  Azt szeretném megtudni, hogy ,mikor és milyen formában lehetett jelentkezni,vagy lehet-e még jelentkezni?
  Mi egy öt gyermekes család vagyunk.
  Köszönettel és tisztelettel.
  Csontos Gréta

 4. Tisztelt Team!
  Azért bátorkodom Önöknek írni, mert ha mást nem is egy kicsi segítséget szeretnék kérni. Akik miatt írok, nagyon közel állnak hozzám, és nap mint nap látom a szenvedésüket. Két gyermekkel élnek 1 szoba konyhában. Az egyik kis gyerek most 5 éves, de nagyon beteg.Vese trombózissal született, és sajnos az agya is károsodott. Beszélni nem tud 24 órás felügyeltetett kell gyújtani számára.Több betegsége is van, de ezt most nem sorolnám. Én csak azt szeretném kérdezni, hogy tudnak olyan csapatról, akik segíteni tudnának nekik, hogy legyen normális kis házuk, mert az anyagi részt a gyerek betegsége miatt még vállalni sem tudják. Nagyon sok a kiadásuk különböző ortopédiai segédeszközökre, és csak az apa dolgozik.Segítségüket előre is köszönöm, várom válaszukat
  Tisztelettel: Erika

 5. Kedves Erika!
  Köszönjük szépen a hozzászólását és hogy megosztotta velünk ezt a nagyon nehéz helyzetet!
  Vannak olyan szituációk az életben, amikor nagyon fontos mások támogatása a folytatáshoz, a kitartáshoz. A mi szűkebb környezetünkben is sok hasonló család él rendkívül nehéz körülmények között.
  Az Álomépítők kezdeményezését éppen ezért nagyon előremutatónak tartjuk, hiszen általuk nehézsorsú, reményvesztett családok kapnak lehetőséget az újrakezdésre. Bár bizonyára számos példa akad, sajnos ezen a műsoron kívül mi nem hallottunk nagy nyilvánosság előtt olyanról az elmúlt hónapokban, hogy egy közösség tagjai ilyen méretekben fognának össze a bajban és adnák vissza a lehetőséget és a reményt egy békés, boldog élethez. Kérjük, próbálja meg velük felvenni a kapcsolatot az előző hozzászólásunkban megadott elérhetőségeiken.
  Tisztelettel üdvözöljük és kívánjuk a legjobbakat!

 6. Tisztelt Team!érdeklődni szeretnék hogy mi bele e tartozunk a segítő kategoriájukba vagy sem.Az a problémánk hogy nincs otthonunk van egy 9 hónapos babánk a párom elvesztette a lakását ismerősőknél élt amikor megismerkedtünk én munkanélküli voltam ő dolgozott így albérletbe mentünk.terhes lettem és így albérletet váltottunk azóta a 7albérletet mondtunk fel mert nem tudtuk fizetni a párom fizetéséből majd felmondtak neki aztán nem volt semmi ötlet hogy hova is mehetnénk akkor még 3 hónapos kisbabával.párom nagybátya befogadott minket egy kisszobában élünk de amit kapok a kicsi után 35e ft ot az pont be kell adnunk a nagybátyának a számlákra..van 3 nagy fia de egyiksem keres így 6 unkat tart el.párom azóta is munkát keres de nem adódik itt sem lehetünk sokáig .sajnos.nagyon félek mert nem tom mi lesz a jövőben.válaszukat előre is köszönöm.Tisztelettel:mónika!

 7. Kedves Mónika!
  Először is köszönjük, hogy megosztotta velünk rendkívül nehéz helyzetét! Kevés annál súlyosabb szituáció adódhat, mint amikor egy családnak nincs saját otthona és mások szívességére van hagyatkozva. Sajnálatos módon a már néhány éve húzódó gazdasági válság jó néhány családot sodort ebbe a helyzetbe a mi környékünkön is.
  Az Álomépítők című sorozat sokat tett azért, hogy a bajba jutott közösségek azt lássák, van kiút. Az a számos cég, a sok-sok önkormányzati dolgozó és mindenki más akit beavattak az összefogásba, hozzájárult ahhoz, hogy a szerencsétlen sorsú családok új otthonba költözhessenek.
  Kérjük, próbálják meg az Álomépítőkkel, az összefogás szervezőivel felvenni a kapcsolatot az előző hozzászólásainkban megadott elérhetőségeken.
  Kívánjuk Önöknek a legjobbakat, erőt és kitartást:
  Gerendaház Team

 8. isztelt Team !
  Csak röviden szeretnék irni,mégpedig azt,hogy pillanatnyilag egy anyaotthonban kényszerülök élni,jelenleg két éves kislányommal,egy éves volt,mikor az apuka elhagyott minket,23ezer Ft-ból ‘élünk’ 1 hónapban.2010 nov.óta napi szinten munkát keresek,már bármilyet,de a m.időbeosztás miatt még nem sikerütt.Rokonok,segitőink nincsenek.
  Három gyermekem van egyébként,az elsőt az apuka VETTE EL(és a családja) tőlem.(nekik családi házuk van,én meg nem tudtam az akkor még 2 éves kislányommal hova menni.Ő most lesz 16(!)éves…A kisfiamtól,pedig a vér szerinti “anyám”fosztott meg,aki bár terhesen kicsapott az utcára,mikor megszültem,egyből rácsapott,azóta ki sem tudom deriteni,hová költöztek…A kisfiam most márc.21-én töltötte a 11-et…Igy,munka nélkül(nem tudni,mikor alkalmaznak már végre vhol,segitség,és rokonok nélkül,egyszerüen ,úgy érzem,esélyem sincsen magamhoz venni,és végre magamhoz őlelni a gyermekeimet!!! Nagyon szépen kérem,segitsenek,ha tudnak…
  köszönettel:P.Katalin,36

 9. Kedves Katalin!

  Köszönjük bizalmát, hogy megosztotta velünk a gerendahaz.hu oldalon nehéz helyzetét.

  Az Önéhez hasonló, reményvesztett családoknak segítséget ajánló Álomépítők műsor nézetünk szerint befejeződött. E-mail címük alomepitok@viasat.hu, esetleg meg lehet próbálni írni rá egy levelet a körülményeiről.

  Őszintén reméljük, hogy helyzete mihamarabb rendeződik!

  Gerendaház Team

 10. tisztelt szerkesztöség azzal a kérésel fordulok önökhöz hogy 5 kiskorú gyermekemet egyedül nevelem egy kis faluba és most ki kapcsolták a vilanyt egy hete és szeretném segitségeket kérni mivel látam a müsorukat és hogy segítsenek a villanyt hogy a gyerekekkel a karácsonyt villanyal tölcsem el mivel a jövedelmem csak a gyerekek után kapott pénzből nem tudom bvissaz tetetni mivel 300 ezer a vissza tetetés mivel hogy a ház nagyon régi és vájok és régi a vezetékelés és nagyon veszélyes igy rá kötni a villanyt és ebbe kérem a segitségüket köszönettel egy nagy családos anyuka máté gáborné végegyháza petöfi ut :95 5811 tel szám 06305837582

 11. Kedves Máté Gáborné!

  Köszönjük, hogy megtisztelt minket levelével és megosztotta velünk súlyos helyzetét. A http://www.alomepitok.tv/ hivatalos weboldalon ugyanezt a bejegyzést megosztottuk a szervezőkkel, kérjük látogasson el az oldalra és kísérje figyelemmel a levelére adott válaszokat. Amennyiben a jobb élet lehetőségét felcsillantó Álomépítők című műsornak közvetlenül szeretne írni, javasoljuk még a http://www.facebook.com/alomepitok oldalt.

  Sok sikert: Gerendaház Team

 12. tisztelt házépitők kérésem a következő lenne 48 éves nő vagyok egy szoba konyhába lakok az egerek és apatkányok között kell élnem a két gyermekemel és a menyem meg a kisunokámal élek sajnálatos módon az önormányzat nem segit rajtunk a család jövedelme kevés tatarozni nemtudunk !a szobát is nehezen használjuk nincs fűtés mert ledőlt a kémény 48 évesen sajnos még fürdőszobát is csak a szomszédba látam de ülni sose ülhetem bene!!!!nagyon szépen megkérem önöket hogy segitsenek rajta habár ha nem is rajtam a családomon előre is köszönöm önöknek .tiszteletel radicsné oláh eszter az elérhetőségem:::06209446654!!!

 13. Kedves Eszter!

  Nagyon köszönjük, hogy hozzánk fordult ebben a szorongatóan nehéz helyzetben. Sajnos azt látjuk az Álomépítők honlapján (http://www.alomepitok.tv), hogy a jelentkezés lezárult a műsorba: “Sajnos, a mostani kiválasztási folyamat lezárult, legközelebb akkor tud jelentkezni, amikor felhívásunkkal találkozik.”

  Őszintén reméljük, hogy sorsa hamarosan jobbra fordul és minden jót kívánunk Önnek és családjának.

  Gerendaház Team

 14. TISZTELT ÁLOMÉPÍTŐK!MI EGY KÉTGYERMEKES CSALÁD VAGYUNK.NEKEM ÉS PÁROMNAK A LEGNAGYOBB ÁLMUNK VÁLNA VALÓRA HA EGY ÚJ HÁZAT KAPHATNÁNK.JELENLEG6-AN LAKUNK EGY MÁSFÉLSZOBÁS KIS PARAZSTHÁZBAN AZ ÖCSÉMMEL ÉS ANNAK BARÁTNŐJÉVEL,MERT NEKIK SINCS HOVÁ MENNIÜK.A HÁZBAN AZ ÁRAMELLÁTÁS IS ELLÉGGÉ ELAVÚLT ÉS VIZ SINCSEN A HÁZBAN.PENÉSZEDNEK A FALAK ÉS A PLAFON IS OMLADOZIK.A LEGNAGYOBB ÁLMOM VÁLNA VALÓRA HA EGY IGAZI TISZTA HÁZBAN NEVELHETNÉM GYERMEKEIMET.EZ EGY ÖRÖKÖS HÁZ 5 ÖRÖKÖSE VAN ÉS NINCS PÉNZÜNK KIVÁLTANI,IGYHÁT ATTÓL FÉLEK,HOGY KIRAKNAK MINKET.KÉREM ÖNÖKET SEGÍTSENEK.ELŐRRE IS KÖSZÖNÖM TISZTELETTEL:EGY AGGÓDÓ ANYA.TELEFONSZÁM:06304123462

 15. Kedves házépítők!Ma szenteste van.4gyermekem van. Gyermekeinket szülői segítséggel ´´édesanyámék segítségével
  neveljük párommal már 13 éve.3 éve sújt minket is a svájci frank mint hitel. 7.5 millió forintot vettünk fel ami mára közel 12 millió forint. párom gyermekeim édesapja mindent megtesz,hogy tudjuk fizetni. 3 évvel ezelőtt németországba dolgozott semmi sikerrel.nem bejelentett munka mellett sikeresen átverve több mint 2 hónapját nem fizették ki.2011 május-óta szintén németországban dolgozik szintén átverték kérem segítsenek. veszéjben a 127000 ft-os törlesztónk.férjem gerincsérvvel már lassan összeomolva de már maga sem bízva az emberekbe bízik valamibe. ő nem tudja, hogy én írok önöknek. Kérem
  a jó istent legalább olvassák el a levelem. köszönettel egyszer ˇˇvelünk is történhet csoda jeligére

 16. Kedves Gabriella!

  Karácsony ünnepe még aktuálisabbá teszi az egész évben olyannyira szükséges összefogás, szeretet, közösségteremtés, segítség témáját. A rászorulók, bajba jutottak ilyenkor nagyobb bizakodással fordulnak azokhoz, akiktől segítséget remélnek. Az Álomépítők című sorozat sokat tett azért, hogy a nehéz sorsú, bajba jutott családok azt lássák, van kiút. Az a számos cég, a sok-sok önkormányzati dolgozó és mindenki más akit beavattak az összefogásba, hozzájárult ahhoz, hogy szerencsétlen sorsú családok költözhessenek új otthonba.

  Sajnálatos módon a már néhány éve húzódó gazdasági válság jó néhány családot sodort ebbe a helyzetbe a mi környékünkön is. Kérjük, próbálják meg az Álomépítőkkel, az összefogás szervezőivel felvenni a kapcsolatot az előző hozzászólásainkban megadott elérhetőségeken: a http://www.alomepitok.tv/ címen vagy pedig a http://www.facebook.com/alomepitok oldalon.

  Kívánunk Önnek és családjának áldott karácsonyt, erőt és kitartást az új évre: a Gerendaház Team

 17. Tisztelt Team!

  Nem magam nevében írok, igaz akinek a nevében írok nem tudnak róla. Az időben vissza kell mennem 2o1o. évre vagyis a május, június hónapokra, akkor történ Edelényben az árvíz sok ember került bajba és sok ember lett hajléktalan.Sok ember jól járt no és voltak akik nagyon rosszul. Valahogy senki sem segített nekik mert nem volt munkahelyük így azok ne is haladjanak. Olyan család nevében írok akiket a víz teljesen elvitt a Biztosító fizetett, de arra nem maradt, hogy fel építsék a házukat, ugyanis a BANK teljesen elvette tőlük a pénzt , ugyanis deviza hitel mindent elvitt. Ez a család három gyermekes a telkük meg van és semmi más alkalmi munkából élnek. Valahogy az ilyen szegényeknek nem igazán segít az önkormányzat sem, azt becsülöm a családban , hogy nem nagyra vágyók két szoba, konyha és fürdő. Már a gyors építésű lakásba is belefognának, de nem kapnak hitelt,mivel nincs munkahelyük szóval ez ördögi kör. A család nem tudja, hogy írok nagyon megsajnáltam őket és irigylem is őket mert micsoda szeretett és összetartás van a családban. Nagyon-nagyon álom lenne a család számára, ha valaki segítene nekik, úgy gondolom nagyon hálásak is lennének.Röviden ennyit szerettem volna írni, ha tudnak segítsenek.
  Üdv.Margó
  elérhetőségem:06-30-8550891

 18. Kedves Margó!

  Nagyon köszönjük, hogy írt nekünk és megosztotta ennek a nehéz sorsú családnak a sorsát. Azt gondolom, ők a szerencsésebbek közé tartoznak, hogy ilyen emberek figyelnek rájuk, mint Ön. Az Álomépítők című tévésorozatnak pont ez a fajta odafigyelés a lényege – megmutatja, hogy ha egy közösség tagjai összefognak a bajban, akkor egész családok sorsát változtathatják meg, visszaadva a lehetőséget és a reményt egy békés, boldog élethez.

  Kérjük írjon az Álomépítők című tévéműsornak – az összefogás szervezőinek – közvetlenül honlapjukon (http://www.alomepitok.tv/), vagy facebook oldalukon (http://www.facebook.com/alomepitok). Nagyon sok sikert kívánunk Önnek és a beszámolójában szereplő nehéz sorsú, ám összetartó családnak is!

  Gerendaház Team

 19. Sziasztok .érdeklödni szereznék ,hogy tudnátok segiteni nekünk .van házunk csak elköltösztünk pest megyébe jobbmunka reményébe de mikor visszaköltösztünk Békés megyébe látuk a házunkat szét rogálták. Ablakokat kiszeték ajtoka kiszeték vilanyorát lelopták keritést elviték ,vagyis lakhatatlanná tették .Eben szeretnék segitséget kérni . Keten dolgozunk bátyámal de afizetésünk fellét levonják a bank, édesanyámnak nincs semi jövedelme édesapámnak 54.-ezer ft a nyugdija .BÁTYÁMAL keten kapunk 85-ezret ebölfizetjük az albérletet.Igy nem tudunk féretenni.Kőszönöm ellöre is.

 20. Kedves Sándor!

  Köszönjük bizalmát, hogy írt nekünk és megosztotta velünk családja helyzetét.

  A Beregszászi Gerendaház is részt vett az Álomépítők műsorban mint egy közösség része, akik ha összefognak a bajban, akkor egész családok sorsát változtathatják meg. Az összefogás szervezője az Álomépítők című műsor, így kérjük közvetlenül forduljanak hozzájuk honlapjukon (http://www.alomepitok.tv/), vagy facebook oldalukon (http://www.facebook.com/alomepitok).

  Békésebb, boldogabb napokat kívánunk:

  a Gerendaház Team

 21. Tisztelt Álomépitők a nevem Bujka Jozsef 14 éves vagyok. egy kérésel fordulok önökhöz öszesen 4-en vagyuk testvérek közülönk az egyik kis hugom sajnos siket az anyukámék mindent meg probáltak h a hugom végre tudjon hallani és beszélni egy mütétje is volt ami nagyon drág de sajnos eza mütét se sikerül ez minden kersetüket el vették mi egy nagyon szegényes rosz kürölmények közöt élünk probál koztunk házat veni de sajnos ez nem sikerült eztért kérem önöket h ha tudnak akor segitsenek nekünk mi nem kérünk semmi mást csak egy szép lakahato házat ez minden álmunk elöre is köszönyük Álomépiők.

 22. Kedves Bujka József!
  Köszönjük a levelet, amiben megosztotta velünk nehéz helyzetét. Hosszan tartó betegség és rossz körülmények – ezek valóban súlyos helyzetbe hozhatják a népes családot. Az Álomépítők című műsor hasonló, nehéz helyzetben lévő családoknak segít, mégpedig úgy, hogy adott esetben teljesen új otthonnal ajándékozza meg őket. Az Álomépítők című műsor szervezőinek ezeken az elérhetőségeken tud írni: http://www.alomepitok.tv/ vagy http://www.facebook.com/alomepitok.
  Nagyon felemelő érzés, amikor egy közösség tagjai ilyen méretekben fognak össze a bajban és adják vissza a lehetőséget és a reményt egy békés, boldog élethez. Kérjük, próbálja meg velük felvenni a kapcsolatot az előzőekben megadott elérhetőségeiken.
  Tisztelettel üdvözöljük és kívánjuk a legjobbakat!

 23. TISZTELT HÁZÉPITÖK! EGY 8 CSALÁDOS ANYA VAGYOK NAGYON NEHÉZ HEJZETBE ÉLÜNK A LAKÁSOM NAGYON LEROMLOT ÁLAPOTBAN VAN KB 100 ÉVES SAJNOS LASAN RÁNK DÖL A FALAK MEG VANNAK REPEDVE A TEÖ IS NAGYON ROSZ ÁLAPOTBAN VAN A GYEREKEIM NAGYON TEHETSÉGESEK EGYIK LÁNYOM FODRÁSZNAK TANUL A FIAM TÁNC TANÁR ÉS KOROGRÁFUSNAK TANUL A TÖBBI MÉG ÁLTALÁNOS SULIBA JÁRNAK . SAJNOS HIÁBA DOLGOZOM 4 ORÁS MUNKÁBA VAGYOK ÉS CSAK 30000 EZRET KERESEK A PÁROM MUNKA NÉLKÜLI , MINDEN ÁLMOM HOGY LEGYEN A GYEREKEIMNEK FÜRDÖ SZOBA ÉS LEGALÁB A LÁNYOKNAK FIUKNAK KÜLÖN SZOBA SEGITSÉGÜKET ELÖRE KÖSZÖNÖM ÉS VÁROM VÁLASZUKAT TISZTELETTEL LAKATOS ISTVÁNNÉ

 24. Kedves Lakatos Istvánné!

  Köszönjük, hogy megosztotta velünk nehéz helyzetét és szívből gratulálunk tehetséges gyermekeihez!

  Arra kérjük, írjon közvetlenül a jobb élet lehetőségét felcsillantó Álomépítők című műsornak a http://www.alomepitok.tv/ címen vagy pedig a http://www.facebook.com/alomepitok oldalon. Az Álomépítők című sorozat sokat tett azért, hogy a nehéz sorsú, bajba jutott családok azt lássák, van kiút. Az a számos cég, a sok-sok önkormányzati dolgozó és mindenki más akit beavattak az összefogásba, hozzájárult ahhoz, hogy szerencsétlen sorsú családok költözhessenek új otthonba. Őszintén reméljük, hogy az Önök családja is bekerülhet azok közé, akik számára a műsor egy új élet lehetőségét ajánlja.

  Reméljük, hogy sorsuk mihamarabb jóra fordul: Gerendaház Team

 25. tisztelt házépítők!

  Nem is tudom ,hogy is kezdjem levelem,mert már teljesen reményvesztett vagyok,és már mindent elkövetek,hogy valami
  csoda történjen.Békéscsaba külterületén lakunk nyugdíjas szüleimmel .Egész életünkbe csak költöztünk és nem volt olyan hely ahol hosszútávon lettek volna élményeink.Most ahol lakunk
  azt 2000-ben vettem.Egy kis alacsony belmagasságú téglaépítésű kis ház volt nagy telekkel.Akkor is a kényszer miatt kellett döntenem
  ,hogy az akkor 10 éves kisfiammal legyen olyan hely ami a miénk.Nem érdekelt milyen pici,csak az,hogy a mienk.Hosszú és borzasztó megpróbáltatott életünk volt.Soha senkitől 1 szeget sem kaptunk.volt 1 kis faház amiben szüleim laktak,és azt eladtuk,hogy közös portán lehessünk,így a kisfiam felügyelete megoldott volt.Akkor volt 1 kis vállalkozásunk amiből éltünk.A kis házhoz hozzáépítettem magunknak egy lakrészt,ahol a fiammal külön lehettünk.Egyedül jártam a bontott anyagokat beszerezni és anyukámmal 2-en cipeltük a nagy szarufákat,gerendákat téglákat és én szereztem szakembereket is.2 hónap alatt felépült a kis lakrészünk.2006-tól a vasúti árok hanyag állapota miatt minden évben elöntött a belvíz minket,így a kis kertünk és a házunk is megsinylette.Semmilyen kártérítést nem kaptunk így amíg volt a vállalkozás addig hitelből hoztuk rendbe.2009-ben drasztikusan leromlott a forgalom így napról napra éltünk.A végén már annyira eladósodtunk,hogy be kellett fejezni a vállalkozást,de tudtam jól,hogy esélytelen ott munkába állni.Közben az építkezés miatt porckorong sérveim lettek,így kegyetlen fájdalmaim voltak.Leszázalékoltak,így nagyon kellett vigyáznom magamra.Jelenleg árverezés alatt áll a kis házunk,pedig ha nem lett volna belvíz el tudtam volna adni és most nem lennénk így.Ezzel azt akartam mondani,hogy ha normális belmagasságú az ingatlan hamarabb eladható lenne.eljöttem Zalaegerszegre dolgozni egy gyárba ,hogy szegény szüleimet segítsem,mivel a nyugdíjukat vonják,így még a tüzelőre sem lenne elég.Embertelen amin most átmegyünk,de engem csak a szüleim érdekelem,hogy abban a kis házban élhessék le hátralévő életüket.Most először lakunk ennyi időt 1 helyen és rettegek attól,hogy ha elárverezik akkor mi lesz velük.Több a hitelünk mint a ház értéke és semmi nem maradna venni nekik valamit.Ezért is írok,hogy ha értékesebb lenne a házunk talán megmenekülhetnénk.A kazánunkkal is lehet valami mert nem nagyon funkcionál,pedig 3 éve lett kicserélve.Sajnos mindenhez nem értek,így a hozzá nem értésem miatt nem minden sikerült a házon.Annyira boldog voltam,hogy éreztem minden megadhatok nekik amit életükbe nem élvezhettek,de az,hogy ilyen helyzetbe kerülünk álmomba sem hittem volna,mikor végkimerülésig dolgoztunk.Édesapám a rossz lábával is segített és az egész család munkálkodott.Most már nem tudunk semmit a házon csinálni ,pedig annyi tervem ,hogy együtt lehet 3 generáció és tudunk segíteni egymáson.Senkink sincs egymáson kívül.Nem is tudom miért írtam le mindezt,de egyszerűen már nem tudok mit tenni.Nem hiszem,hogy velünk nem történhet egyszer az életben csoda,mikor az egész kis családunk élete állandó megpróbáltatás volt.Nem lehet ilyen vége ,és remélem a szüleim talán még boldogságban élhetnék le a kis életüket ott ahol végre otthonra leltek.

  Köszönöm,hogy meghallgattak és csak reménykedem egy igazi megvalósuló csodában
  Üdvözlettel:Harangozó Márta

 26. Kedves Márta!

  Nehéz az Ön által leírtak után meg csak meg is szólalni…

  Köszönjük, hogy mi lehettünk azok, akikkel megosztotta ezt a helyzetet és mi is csak reménykedni tudunk abban, hogy az Álomépítők című műsor Önöknek is tud segíteni.

  Arra kérjük, írjon közvetlenül a jobb élet lehetőségét felcsillantó Álomépítők című műsornak a http://www.alomepitok.tv/ címen vagy pedig a http://www.facebook.com/alomepitok oldalon. Az Álomépítők című sorozat sokat tett azért, hogy a nehéz sorsú, bajba jutott családok azt lássák, van kiút. Őszintén reméljük, hogy az Önök családja is bekerülhet azok közé, akik számára a műsor egy új élet lehetőségét kínálja fel.

  Reméljük, hogy sorsuk mihamarabb jóra fordul: Gerendaház Team

 27. kedves Házépitők. Megszeretném kérdezni őnőket , hogy a bajba jutot családok kőzé tartozunk e? Elmesélném mijen a házunk. 3éve vettünk egy kőnyüszerkezetes házat ami mind adig szép és jo volt mig nem neki nem látunk felujitani de sajnos a ház hitel véget nem tudjuk az ujitást befejezni a házunk állandoan beázik az ászaki oldalrol a vkinti vakolat már ép hogy van a falon a kazánházunkba lassan a maradék tető is éeszakad beázik és félünk hogy jőnn a tél szét fagy a káznunk minden alakolmmal ott kell tüzelnem télen. Van egy 2 éves kislányunk akinek mindent szeretnénk megadni egy normális szép otthon hogy ne kelljen attol félnünk mikor reped mégjobban szét a falak a lakásban a fürőbe fürődni veszélyes sorban hullanak a csempék le de sajnos anyi a hitelünk hogy nem tudjuk saját őnerőből ezt finanszirozni. Előre is kőszőnőn válaszotokat. egy agodo Anya a házhoz még anyit füznék hogy még az oldal fala is leszakadt sajnos. mégegyszer kőszőnőm

 28. Kedves Házépítők.Szeretnénk önöktől meg kérdezni,hogy kik tartoznak a bajba jutott családok kőzé? ezért le írnám az,hogy hogy élünk. 5 gyermekem van és nagyon rossza körülmények között élünk vn egy 8 éves kislányom egy9 éves kislányom egy12 éves kisfiam aki sajnos tartós beteg asztmás és van még egy 19éves lányom meg egy 22 éves fiam a házunk hosszú parasztház amit alá kéne szigetelni mert nagyon vizesek és penészesek a falak és a butorok is dohosak. A tetőnk be ázik 10éve nem tudjuk fel újítani mivel,hogy ápolási segélyből és csládi pótlékbol élünk 6-an sokszor kilátástalan a helyzetünk mert igen magas a villany számlána a vizdij és a gyógyszer költség senkitől nem kapunk támogatást már sokszor próbáloztun az önkormányzatnál de nem segitenek fürdőszobánk igen rossz állapotban van a ház hátulja nagyon vizes s szeretnéna a gyermekeimnek egéséges környezetet és otthont bisztosítani de az ápolási segélyből nem tudunk 1ről a 2 re jutni alig marad pénzünk a megélhetésre sokszor a helyzet nagyon kilátástalan az étkeztetés is nagyon nehéz a gyerekek számára szeretnénk kérni a segítségüket,hogy ha lehetne mert nagyon nagy szükség lenne rá Köszönettel:Anikó és gyeremekei.

 29. Tisztelt Álomépítök

  Nem a magam nevében keresem az önök segítségét ,hanem egy 5 gyermekes család sorsa miatt.
  Egy olyan házban élnek ami leomlott az esőzések miatt.
  az anya szívbeteg sokszor van kórházban a gyerekek fulladnak, aszmásak nagyon betegesek a penészes vizes lakástól ami most már csak egy kis szoba konyha.munkát nem kap az apa csak közmunkára hívják ami hetente egy kis pénz ,A családi pótlékból élnek,a ház nem az ő tulajdonuk , csak megengették a rokonaik hogy lakják.Kilátástalan a helyzetük, Kérem önöket ha tudnak segítsenek ezen a családon .várom válaszukat, köszönettel

 30. Kedves Varga Jánosné!
  Köszönjük, hogy megtisztelt minket levelével és megosztotta velünk ennek a családnak a súlyos helyzetét. Ez a nehéz sorsú öt gyermekes család boldog lehet, hogy ilyen figyelem veszi őket körül, ilyen gondoskodó emberek próbálják sorsukat jobbra fordítani. Amennyiben az Álomépítőkhöz szeretne fordulni, kérjük keresse őket közvetlenül saját elérhetőségeiken: A http://www.alomepitok.tv/ hivatalos weboldalon vagy a http://www.facebook.com/alomepitok lapon.
  Sok sikert kívánunk: a Gerendaház Team

 31. Tisztelt Álomépítők
  nehezen szántam el magam,hogy a segítségüket kérjem,de sajnos már úgy érzem hogy más reményünk nincs.Én 35-éves vagyok és van négy gyermekem a férjemmel már 20-éve élünk együtt.Mikor megismertem a férjem sajnos előtte való hónapban vesztette el az édesapját.Így hát az édesanyjával albérletbe költöztek egy szobásba.Én hat hónap együtt járás után oda költöztem és persze ami jönni szokott terhes is lettem aminek örültünk is mert ahhoz képest hogy albérletben laktunk anyósom dolgozott a férjem is én pedig suliba jártam.minden jó volt míg egyszer a munkahely végül meg szűnt és persze már az én hasam pedig nőtt és már suliba sem mehettem sajna.Hát mondanom sem kell hogy más albérletet kelet néznünk mert egy öreg néninél laktunk és zavarta volna a baba sírás ami persze érthető.Nem volt elég jövedelmünk és a baba jött albérletet sem találtunk.így mire megszületett a baba édes anyámékhoz költöztünk de ott is sokan voltunk 9-en a szüleim a 4 testvérem és mi hárman.persze itt Egerben be volt adva a lakás igénylésünk csak kevés volt a jövedelmünk így míndig el utasítottak.tehát a kicsivel megint költöztünk anyósom barátjához.de ott vizes és dohos volt a lakás egészségtelen és a gyerek asztmás lett.Megint menünk kelet,de beszéltem az unoka nővéremmel aki Tárkányban lakot neki is van 1gyereke és nagy háza volt hogy engedjen be mert ez nem állapot és felengedett bennünket az emeletre ott sem lehetünk sokáig mivel a férjét zavarta és minden este veszekedtek.Ismét mehettünk Tárkányból tófaluba édes anyámékhoz,de tudtuk hogy ez sem megoldás ott sem maradhatunk ennyien egy házban.Pár hónapot maradtunk és utána megint anyósomhoz vissza Egerbe,de a férjem és anyósom barátja nem kedvelték egymást .Én már totál ki voltam idegileg és már szerintem a gyerek is bele fáradt pedig 1-éves sem volt még,de már vagy 10-helyen laktunk.Egy délután meg láttam édesanyám vlt munkatársát és meg kérdeztem tőle hogy nem-e engedne be albérletbe ö azt mondta 2-szobás a lakása és van neki is 3-gyereke,de ha nincs végképp hová menünk akkor mehetünk,én nagyon örültem és beszéltem a férjemmel.Másnap költöztünk is egy 7-négyzet méteres szobában,de nem bántam kijöttünk egymással.Járkáltunk szinte minden nap a munka ügyre és sehová nem vették fel a férjemet dolgozni ami nagy baj mert nagyon kevés volt a pénzünk.De jól elvoltunk míg egy nap a mindenki elment otthonról és a főbérlő volt férje megjelent aki mindent elrontott én el mondtam a férjemnek és a főbérlőnek is hogy a férfi erőszakoskodott volna velem.Hittek nekem,de sajnos eladta a lakást a főbérlő és megint menünk kelet.A jövedelmünk kevés volt és édes anyámhoz mentünk megint.HÁT SZÓVAL ENNYI AZ ÉN FIAM AZÓTA MÁR 19-ÉVES,ÉS MÉG SZÜLTEM 3-GYERMEKET,DE AZÓTA SINCS LAKÁSUNK,MOST IS ALBÉRLETBEN LAKUNK EGERBEN 80-EZRET FIZETÜNK ÉS A JÖVEDELMÜNK 102-EZER FORINT MIND ÖSSZE 22 EZERBŐL ÉLÜNK.SAJNOS A SZOCPOLT SEM TUDTUK KIHASZNÁLNI MERT HITELT NEM ADNAK FÖL,MERT KIS ÖSSZEGEKKEL BÁROSAK LETTÜNK.TUDOM AZT HOGY NEM CSAK MI VAGYUNK A VILÁGON ILYEN HELYZETBEN,SAJNOS ÉN IS BETEG VAGYOK KICSINEK MŰTÖTTEK IS AGYHÁRTYA GYULLADÁSOM VOLT ÉS MOST JÖNNEK KI A FÁJDALMAK A FEJEM ISZONYATOSAN FÁJ ÉS A HAJAM IS KI HULLOTT.ÉN MÁR SOK MINDENRE GONDOLTAM HOGY IS LENNE JÓ,ÉN TUDOM AZT HOGY MÁR NEKÜNK EBBEN A VILÁGBAN MÁR NEM IS LESZ SOK ESÉLYÜNK,DE SZINTE MINDEN ESTE GONDOLKODOM.SZOKTAM NÉZNI A MŰSORUKAT ÉS ELEJÉTŐL VÉGÉIG SIROK RAJTA,SAJNOS NAGYON SOK EMBER BETEG,HA TEHETNÉM ÉN ÉS MÉG SZERINTEM NAGYON SOK EMBER INKÁBB EGÉSZSÉGET KÍVÁNNA.TUDOM AZT IS ÉS PERSZE LÁTOM IS A MŰSORUKBAN HOGY UGYANANNYI JÓLELKŰ EMBER ÉL MÉG A VILÁGBAN TALÁN TÖBB IS.ÉPP EZÉRT SZERETNÉM HA SEGÍTENÉNEK NEKÜNK MÉG HA LAKÁSBAN NEM IS TUDNAK AKKOR LEGALÁBB A FÉRJEMNEK MUNKÁT BIZTOSÍTANI.NAGYON NEHÉZ ÍGY NEKÜNK.ÉN ÉS A CSALÁDOM ELŐRE IS KÖSZÖNJÜK A SEGÍTSÉGÜKET. TEL: 06702840683
  KÖSZÖNETTEL

  Egy elkeseredett édesanya!

 32. Kedves Elkeseredett Édesanya!

  Igazán köszönjük bizalmát, hogy rászánta magát és megosztotta velünk az Ön és családjának nehéz történetét. Az Álomépítők című műsor valóban reményt ad nehéz sorsú családoknak azzal, hogy jólelkű emberek segítő szándékát, közösségek összefogásának erejét mutatja meg.

  Az Álomépítők című műsort kérjük keresse közvetlenül saját elérhetőségeiken: A http://www.alomepitok.tv/ hivatalos weboldalon vagy a http://www.facebook.com/alomepitok lapon.

  Nagyon sok sikert kívánunk Önöknek: a Gerendaház Team

 33. Tisztelt álomépítők!!!!!!!!!!
  Könyörgöm segítsenek!!!!!!!!!!!!
  van egy tartósan beteg gyermekem a párom 1997 óta chon beteg most operálták stomával ,ápolásra szorul nekem pedig gerinc sérveim vannak izületi kopásokkal,mivel 8 évig tornész voltam. Kis lakásunkat kitűzték árverezésre,mert nem tudjuk befizetni a közüzemi számlákat! sajnos nem a mi hibánkból hanem a párom betegségéből kifolyólag 2008-ban hazakellet költöznünk Békéscsabára és a párom egyik gyermekkori barátja költözött ide bérleti díjat nem fizetett se rezsit és 2010 augusztus 28-án visszaköltöztünk , de azóta is a páromnak folyamatos kezelésre van szüksége ! Két KFT is alapítottak a címünkre amiről mi nem tudtunk jelenleg a Győri rendőrség eljárást folytat ellene és társai ellen okirat hamisítás vétségében! kb.100000ft adósságot halmoztak fel és a lakást teljesen lelakták amit fel kellet újítani a kisgyermek betegsége miatt! a páromat kb 7 hónap mulva újra operálják addig munkaképtelen és ápolásra szorul! Gyermekünk állapota változó én meg nem birok száz felé szakadni, mert folyamatosan küzködöm a gerincproblémáimmal és még pánikbeteg is lettem! nagyonszépen megkérem önöket ,hogy segítsenek hogy ne kerüljünk az utcára!!!!!!!!!!!!! köszönettel: Bereczki Ilsikó és családja. Kellemes ünnepeket önöknek!

 34. Kedves Ildikó!

  Nagyon köszönjük, hogy megosztotta velünk ezt az iszonyatosan nehéznek tűnő helyzetet. Az Álomépítők című televíziós sorozat valóban sokat tett azért, hogy a nehéz sorsú, bajba jutott családok azt lássák, van kiút. Őszintén reméljük, hogy az Álomépítőknek írva be tudnak jutni azok közé a nehéz sorsú családok közé, akiknek segítenek a műsor szervezői. Őket közvetlenül a http://www.alomepitok.tv/ vagy a http://www.facebook.com/alomepitok címen tudja elérni.

  Kitartást és nagyon jó egészséget kívánunk:
  Gerendaház Team

 35. Kedves István!

  Karácsony közeledtével jó néhányunkban megfogalmazódnak hasonló gondolatok mások segítésével kapcsolatban! Nagyon értékesnek, követendőnek és üdvözlendőnek tartjuk ezeket az eszméket, s igyekszünk mi magunk is így cselekedni. Ennek szellemében az Álomépítők című műsorban is közreműködött cégünk, a Beregszászi Gerendaházak kivitelezőként.

  Önnek is azt tudjuk javasolni, hogy felajánlásával keresse meg közvetlenül az Álomépítők című műsort, vagy az Ön közelében élő rászorultakat. Egyetlen felajánlás is rengeteg lelkierőt adhat, hatalmas segítséget jelenthet egy bajban lévő család számára. Az Álomépítőket közvetlenül a http://www.alomepitok.tv/ vagy a http://www.facebook.com/alomepitok címen tudja elérni.

  Boldog, sikerekben gazdag új esztendőt kívánunk:
  Gerendaház Team

 36. Kedves Team!
  Érdeklődni szeretnék,hogy van-e még lehetőség bekerülni a műsorba, vagy valamilyen segítséget tudnának-e javasolni, mert édesanyámmal, apukámmal és bátyámmal élünk négyen egy 1,5 szobás lakásban. Édesanyámat gerincével háromszor, szívével és most nemrég rákos daganattal műtötték, amit még nem tudunk, hogy kiújult-e neki a betegsége. Keresetük szüleimnek alig van csak apukám dolgozik ha talál munkát, testvérem pedig pshihyártriai beteg én (14) pedig iskolába járok, így nem dolgozhatok. Segítségüket előre is nagyon köszönöm!
  Hajni

 37. Előző hozzászólásomhoz téve a hitelt nem tudjuk kifizetni, a bank pedig minden segítséget megvon, lassan elárverezik a lakást, és nincsen hová menjünk.
  Segítségüket szintén köszönöm:
  Hajni