Gerendaház tévhitek

Gerendaház – tények és tévhitek

Gerendaház előnyei

Tudta Ön, hogy Svédországban a könnyűszerkezetes technológiával épült családi házak aránya kilencven százalék felett mozog, de Skóciában is hatvanöt százalék körüli adatot mértek? Hogy Magyarországon ez az arány miért van 5% körül, annak szerintünk többek között az információhiány az oka.

Ön – ha itt jár – valószínűleg már tud egy s mást a gerendaházak főbb előnyeiről:

  • egészséges lakókörnyezet
  • gyors kivitelezés
  • kedvező energiafogyasztás
  • kiváló hő- és hangszigetelés
  • allergiás panaszok csökkenése a jó mikroklímának köszönhetően
  • akár több száz éves az élettartam
  • a gerendaház temperál, lélegzik, egyszóval él.

Gerendaház tévhitek

Biztosan találkozott már baráti köréből olyanokkal is, akik felvetettek néhány ellenérvet. Arra bátorítjuk, olvasson utána akár itt a honlapon, azán vagy a hatalmas mennyiségű szakirodalomban, mi lehet a teljes igazság a felvetett kérdésekkel kapcsolatban:

A gerendaház egykettőre porig ég. — A faanyagú szerkezet természetesen éghető, de tűzben való viselkedése kedvezőbb is lehet, mint a fémeké vagy műanyagoké. A fa égése csak fokozatosan alakul ki, égve nem csepeg, felületi lángterjedési sebessége alacsony, szilárdságát pedig csak csak fokozatosan, az elégett keresztmetszet arányában veszíti el. 800 Celsius-fok körül, negyedóra után az alumíniumszerkezetnek már nyoma sincs, az acéltartó is lényegében megfolyt, a fatartó pedig szilárdságának még csak ötven százalékát veszítette el. Olvasson többet: .

A fát hamar megeszik a rovarok és különféle más kártevők. – Sokan tartanak a ház faanyagát pusztító, jó étvágyú gombáktól és rovaroktól. Ha azt szeretnénk, hogy az otthonunkba beépített faanyagok ne ezen kártevők étlapján szerepeljenek, hanem hosszú ideig szolgáljanak minket, akkor faanyagvédelemre van szükség. Olvasson többet: .

Egy gerendaházban egyszerűen túl sok a fa. – Sok embernek van olyan érzése, hogy egy gerendaházba belépve nyomasztó a rengeteg fa. Bár a legtöbben élvezik a fa áldásos hatásait, a kevesebb fát igénylőknek is van megoldás. Győződjön meg róla, milyen gyönyörű és energiatakarékos tud lenni a tégla és gerenda ötvözte házépítési technológia: , .

A készházaknak rossz a szerkezete. — A hagyományos technológiával épülő szerkezetek elviselik a nem megfelelő hozzáállást, a néhány centis tévedéseket, a nem jó tájolást vagy téves méretezést, a könnyűszerkezetes épületek azonban nem. Ezen épületettípusok készítését ezért gyakorlott, referenciákkal rendelkező kivitelezőkkel javasolt végeztetni, hiszen nagyon precíz, alapos munkavégzésre van szükség. Javasoljuk, fussa át két cikkünket: ?, illetve .

Keep track of world wide web use view all web addresses visited from the http://trymobilespy.com user in cellphone web browser

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.